skip to Main Content
info@jcbloemstichting.nl

Dichtersmiddag 24 maart

Zondagmiddag 24 maart organiseert de Stichting Mr. J.C. Bloem-Poëzieprijs voor de tweede maal een Poëzie-event in de Doopsgezinde kerk van Steenwijk. Het bijzondere van het programma is dat er op heel verrassende wijze gedichten ten gehore zullen worden gebracht.

Niels Landstra bijt de spits af. Hij is de winnaar van Poetry Slam Utrecht 2014. Schilderen en dichten vloeien in zijn werk samen. Hij schildert met woorden en verbeeldt de wereld met een  feilloos oog voor detail. Enkele van zijn schilderijen zullen deze zondag in de kerk te zien zijn. Deze maand maakte hij nog furore in het Stedelijk museum in Breda met zijn Carrousel Poética. Deze afwisseling van gedichten en muziek kunt u ook in Steenwijk verwachten. Een ware belevenis om een voorstelling van hem bij te wonen.

Zanger-gitarist Jaap Dros, de tweede performer, behoeft nauwelijks introductie. Hij is in de regio vooral bekend door zijn twee cd’s met op muziek gezette gedichten van J.C. Bloem. Tijdens zijn optreden wordt hij begeleid door gitarist-saxofonist Jan Kühne.

Nyk de Vries sluit de rij met zijn zogeheten prozagedichten. De Vries heeft zijn sporen al verdiend. Hij is bekend door zijn samenwerking met Meindert Talma. Hij schrijft in het Fries en het Nederlands en won in 2016 de Pieter Jelles-priis voor zijn roman Renger. Op dit moment exposeert en musiceert hij samen met Tjibbe Hooghiemstra in Museum Belvedère in Heerenveen.

De presentatie is in handen van José van Knippenberg.

Het Poëzie-event vindt plaats in de Doopsgezinde kerk aan de Onnastraat 10 en begint om 14 uur.

De entree bedraagt 10,–. Vrienden van de Stichting betalen slechts 7,50. (Op deze website of voorafgaand aan de voorstelling is er gelegenheid vriend van de stichting te worden).

Wist U dat er speciale verdiepingspagina’s voor de vrienden van de stichting zijn?

Wordt ook vriend en lees hier net als al onze vrienden meer informatie over de deelnemende dichters.

 

 

Back To Top