skip to Main Content
info@jcbloemstichting.nl

Nominaties voor de poëzieprijs 2021 bekend

Nominaties Voor De Poëzieprijs 2021 Bekend

De jury van de J.C. Bloem-poëzieprijs heeft een drietal dichters uit het Nederlands taalgebied genomineerd voor al weer de 10e editie van deze prijs.

De genomineerden zijn Moya de Feyter , Marieke Lucas Rijneveld en Johannes van der Sluis

Moya De Feyter [1993] is genomineerd voor haar 2e bundel Massastrandingen.
De bundel wordt onder andere omschreven als ”….waarin lyriek, epiek en dramatiek samenvloeien en dooreen klinken. Deze poëzie stroomt en werkt hallucinerend als de zang van walvissen, dromerig, nu eens de lezer onderdompelend , dan weer meesleurend, bijna tot drenkeling makend.”
De jury spreekt van een formidabele, gedurfde bundel.

Fantoommerrie van Marieke Lucas Rijneveld [1991] is de 2e bundel van de dichter, die voor haar roman De avond is ongemak de prestigieuze Booker International Prize in de wacht sleepte.
Volgens de jury is de beeldspraak van Rijneveld “eigenzinnig, en vaak ontleend aan het domein van het platteland, boerderij, dieren; soms subtiel, dan weer ‘excentriek’, bijna barok.”
Volgens de jury put Rijneveld uit een rijk reservoir en ze beschouwt haar als een groot talent.

Johannes van der Sluis [1981] dingt mee naar de prijs voor zijn 2e bundel Ik ben de verlosser niet.
Een bundel met veel vaart, ‘een soort – ten dele krankzinnige, bijna psychotische- trip….een odyssee. Zijn omzwervingen voeren hem vanuit zijn woonplaats Rotterdam via Italië, Duitsland weer terug.”
“Hoekige en zakelijke regels worden doorsneden door liefdevol, teder, dromerig, en soms surrealistisch aandoende beelden”, aldus de jury.

Het volledige juryrapport vindt u HIER

Back To Top