skip to Main Content
info@jcbloemstichting.nl

Moya de Feyter wint de J.C. Bloem-Poëzieprijs 2021

Moya De Feyter Wint De J.C. Bloem-Poëzieprijs 2021

De Belgische schrijver en dichter Moya de Feyter [Brasschaat 1993] heeft de tweejaarlijkse Mr.J.C. Bloem-Poëzieprijs 2021 gewonnen.

Zij krijgt de prijs, groot €2500 en beschikbaar gesteld door de gemeente Steenwijkerland, voor haar bundel Massastrandingen uit 2019.

De jury, bestaande uit publiciste Noraley Beyer en de dichters Hanz Mirck en Willem Ties, was unaniem in haar oordeel en koos uit een drietal genomineerden voor De Feyter. De andere genomineerden voor de prijs waren Marieke Lukas Rijneveld met Fantoommerrie en Johannes van der Sluis met Ik ben de Verlosser niet.

De winnende bundel Massastrandingen is een caleidoscopisch prozagedicht over het klimaat, zeezoogdieren, sinaasappelbomen, stormen en de liefde.
Volgens het juryrapport ”…vindt er een boeiend tweegesprek plaats tussen het lyrisch ik en een ander, mogelijk een alter ego, een innerlijke scepticus of twijfelaar…. een stem in het eigen hoofd die de ik tegenspreekt of toespreekt”.

Moya de Feyter studeerde theaterwetenschappen en publiceerde onder andere in Deus Ex Machina en Op Ruwe Planken. Ze debuteerde in 2018 met Tot iemand eindelijk; hiervoor werd ze genomineerd voor de Poëziedebuutprijs aan Zee. Momenteel werkt ze aan een nieuwe bundel.

De prijs wordt zondag 30 mei uitgereikt in Steenwijk in theater De Meenthe.

Back To Top